Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ PDF: Ο κεραυνοβόλος πόλεμος από την αρχαιότητα μέχρι τον Β' Π.Π.


Ο "κεραυνοβόλος πόλεμος", με απλά λόγια η διενέργεια μείζονων στρατιωτικών επιχειρήσεων και η επίτευξή των αντικειμενικών σκοπών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έγινε ευρύτερα γνωστός κατά την διάρκεια του Β’Π.Π. όταν η ευρεία χρήση μηχανοκίνητων μονάδων και οι τακτικές που χρησιμοποίησε ο γερμανικός Στρατός επέτρεψε στην ναζιστική Γερμανία να κυριαρχήσει από τον Απρίλιο του 1940 μέχρι το Νοέμβριο του 1941 σε μία έκταση που ξεκινούσε από την Μάγχη και έφτανε μέχρι τα προάστια της Μόσχας και από την βόρεια Νορβηγία μέχρι την Κρήτη.
Όμως, ο κεραυνοβόλος πόλεμος μπορεί να έγινε γνωστός με τις γερμανικές επιχειρήσεις του Β’Π.Π., αλλά τα βασικά δόγματα και οι τακτικές του εφαρμόστηκαν ευρύτατα από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας. Απλά ανά εποχή προσαρμόζονταν στις τεχνολογικές εξελίξεις και συνεπώς οι ανάλογες επιχειρήσεις αποκτούσαν συνεχώς υψηλότερη ένταση με την χρήση μεγαλύτερου όγκου πυρός σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
Στην μονογραφία που ακολουθεί και έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις της DefenceNet Media, μπορείτε να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή ένα αναλυτικό σύγγραμμα 25.000 λέξεων των επιχειρήσεων του είδους, από την αρχαιότητα μέχρι τον Β'Π.Π..
Τμήμα εκδόσεων Defencenet Media




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου